Rabarbertærte med kokos 12 stk. 12 stk.
Lækker tærte i Café størrelse, som evt. kan lunes på grillens eftervarme.
Opskriften er til 12 Café tærter, men kan også laves i en kantramme og sælges som Cafésnitter, eller brug lidt mere indlæg og sælg som en eksklusiv høj tærte. Se mere under tips.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 1.560 g Mørdej med mandelmel
- 1.500 g Mazarinmasse mørk
- 2.400 g Kokosmasse med creme
- 25 g Kokosflager
Sådan gør du
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 150 g rabarberfyldning eller anden frugtkompot.
200 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rabarberfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages ved 180° C i ca. 35-40 min. og afkøles.
Tip
Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
HØJ TÆRTE 10 STK.
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 150 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g rabarberfyldning eller anden frugtkompot. 200 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rabarberfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages med underplade ved 185° C i ca. 45-50 min.
SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 1.800 g rabarberfyldning eller anden frugtkompot. 2.400 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rababerfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages ved 180° C i ca. 45 min. Afkøles og skæres i ønsket størrelse.