Jordbærtærte 10 personer

Server gerne denne lækre og simple jordbærtærte, med vaniljecreme eller is til.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Mørdej

  • 150 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 20 g Æg (½ æg)
  • 4 g Bagepulver
  • Mazarin

  • 120 g ODENSE Kranse XX - 1 kg ell. ODENSE Bitter 00
  • 120 g Sukker
  • 120 g Smør , blødt
  • 120 g Æg
  • 30 g Hvedemel
  • Pynt

  • 500 g Jordbær
  • 100 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Mørdej: De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i melet. Dejen samles med æg. Ved større portion dej røres alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Mazarin: Marcipan og sukker røres sammen, blødt smør tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst mel.
  3. Mørdejen rulles ned og lægges i en smurt tærteform Ø28 cm. Mazarinmassen fordeles over mørdejen og tærtebunden bages ved 190° C i ca. 25 min.
  4. Fordel chokoladen på tærtebunden, så snart den kommer ud af ovnen. Lad chokoladen smelte og smør den så ud i et jævnt lag. Afkøl tærtebunden og opbevar den på køl eller frost, indtil den skal bruges. 
  5. Rens jordbærrene (undgå helst at skylle dem, da de vil suge vand og gøre tærtebunden våd), skær dem i halve og fordele dem på tærtebunde.

Tip

Mørdej kan opbevares i en plastpose på køl op til 3 uger. Bag gerne bunden flere dage i forvejen og opbevar den på frost eller køl. 

Produkter i opskriften