Chokolade pære frangipane 1 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

Sådan gør du

  1. Mørdej: Bland mel, flormelis, revet Kranse XX, kakao og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblomme. Lad den hvile ca. 30 min. i køleskabet og rul den ud, så den passer til en stor tærteform ca. Ø 28 cm.
  2. Findel marcipan, sukker og vaniljekorn i en foodprocessor og læg ¼ til side. Pisk æg og ricotta sammen og rør marcipanmassen i. Skræl og halvér pærerne, fjern kernehuset med en ske og skær hver halvdel i tre både.
  3. Kom marcipanmassen i tærtebunden og læg pærerne oven på. Drys med hakket chokolade. Bland den sidste fjerdedel af marcipanmassen med mel, nødder og mandler og drys det hen over tærten.
  4. Bag tærten så bunden får godt med undervarme i ca. 45 min. ved 175° C. Servér tærten kold evt. pyntet med marcipan.

Produkter i opskriften