Chokolade bombe 10 personer
Kagen kan laves i gastro bakke. Opskriften på bunde og creme skal ganges med 2.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Chokoladebunde
- 150 g Sukker
- 250 g Æggeblommer
- 150 g Æg
- 125 g Smør
- 150 g Sukker
- 150 g Æggehvider
- 100 g Hvedemel
- 15 g Kakao
-
Chokoladecreme
- 150 g Piskefløde
- 30 g Smør (blødt)
-
Bombe
Sådan gør du
Bunde
- Kranse XX og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen. Chokoladen smeltes og smørret røres i den smeltede chokolade og herefter vendes den i massen. Sukker og æggehvider piskes til marengs og vendes i massen sammen med sigtet mel og kakao.
- Fordel dejen i 2 smurte springforme på Ø 24 cm. Bundene bages ved 165° C i ca. 25 min.
Chokoladecreme
- Fløden koges op og hældes over al chokoladen og det omrøres til chokoladen er smeltet helt. Det bløde smør røres i chokoladecremen.
-
Den ene chokoladebund lægges i en springform, foret med bagepapir. Chokoladecremen hældes på bunden og den anden bund ligges på cremen. Lad kagen sætte sig et par timer på køl eller opbevar den på frost.
-
Inden servering smøres den kolde kage op med ODENSE Nuga’mole eller Sprøjteklar nougat på siden og toppen. Siden pyntes med ristede hasselnøddeflager.