Lyserøde flødebollehjerter 60 stk.

Ren forkælelse! Små søde lyserøde flødebollehjerter, lavet med ODENSE Kranse XX. En lækker sød fristelse, der kan serveres til alle anledninger, fx til Valentinsdag, til fødselsdag, som værtindegave, til buffeten, receptionen eller server som den søde fristelse til mødekaffen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 60 stk.

Sådan gør du

Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehvider lidt ad gangen.

Sprøjt ODENSE Miniplader let med fedtspray (kun et tyndt lag, da kagerne ellers falder af, når de dyppes i chokolade), og sprøjt så kransekagemassen i hjerter på pladerne.
Beregn ca. 25 g kransekagemasse pr. kage og sæt 8 kager, med god mellemrum på hver plade.

Sæt minipladerne på bageplader og bag kransekagehjerterne ved 2200 C i 10-12 min.

Flødebolleskum
Kog sukker, vaniljesukker, glukose og vand op til 1170 C.

Pisk æggehviderne let og tilsæt den varme sukkerlage ganske langsomt. Pisk ved højeste hastighed på røremaskine til skummet er helt afkølet. Det kan godt tage 15 min., før skummet er pisket grundigt nok.

Sprøjt flødebolleskummet på de afkølede kransekagebunde og lad dem gerne hvile en times tid, ved stuetemperatur, før de dyppes.

Chokolade
Smelt chokolade og farve sammen, og temperer.

For at dyppe flødebollerne direkte på pladerne, kræver det en stor skål, så hele pladen kan være nede i skålen, og skålen er fyldt op med chokolade.

Vend hele minipladen med flødebollerne ned i chokoladen, så bundene lige præcist bliver dækket af chokolade. Løft forsigtigt pladen op og lad den overskydende chokolade dryppe af. Vend først pladen, når chokoladen er dryppet færdig.

Sæt flødebollerne køligt til chokoladen har sat sig, og skrab så forsigtigt kagerne af pladerne med en metalskraber.

Pynt evt. med ODENSE Rosa Støv.

Opbevares ved stuetemperatur og de holder ca. 4-5 dage.

Tip

Se her hvordan du bruger ODENSE Miniplader.

Produkter i opskriften