Hjemmelavede påskeæg med citronlikør 12 stk.

Hjemmelavede påskeæg med Limoncello Citronlikør er en glimrende kombination, og du får opskriften lige her! Påskeæggene er friske - og de passer perfekt til påske. Æggene overtrækkes med mørk chokolade og pyntes med citronskal, og så kan de holde hele påsken (en uge) på køl.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Rør marcipanen med Limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, eller brug ODENSE Æggerulle til at trille æggene (40 cm), og sæt dem på bagepapir. Lad gerne æggene hvile til dagen efter, under en plastikpose.

Smelt mørk overtræk og overtræk æggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.

Smelt den hvide overtræk forsigtigt over vandbad, og fyld i sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid overtræk på de størknede æg.

Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene når chokoladen er stivnet.

Tip

Æggene kan holde sig i mindst 1 uge. Pak dem forsigtigt i en lufttæt bøtte og opbevar dem ved stuetemperatur.

Produkter i opskriften