Saftig chokoladekage med syltede havtorn, hvid chokolademousse & ristede nødder 12 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Bring appelsinjuice og sukker i kog, tilsæt havtorn og kog kraftig 2-3 min. og sæt dem til afkøling. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen, tilsæt finthakket hvid chokolade og rør til det er helt smeltet. Tilsæt udblødt husblas og rør til det er smeltet. Smag til med siet saft fra de syltede havtorn og sæt cremen på køl til næste dag.
  3. Smelt smør og hakket chokolade for svag varme og rør kakaoen i. Pisk æggeblommer, hele æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt revet Kranse XX og rør til det er cremet og luftigt. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør den sammen med chokoladesmør. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  4. Fordel dejen i 3 smurte, meldryssede lagkageforme eller springforme ca. Ø 22 cm og bag dem ved 150° C i ca. 15 min. Afkøl kagerne på en rist.
  5. Pisk chokoladecremen let og luftig, pas på ikke at piske for meget. Læg creme og syltede havtorn lagvis imellem bundene og gem ¼ af cremen til toppen. Smør toppen af kagen med den sidste creme og drys med ristede hasselnøddeflager. Sæt kagen koldt til næste dag.
  6. Rul marcipanen ud til et langt bånd i samme bredde som højden på kagen og i ønsket tykkelse. Skær det til og pak kagens kant ind, smør evt. kanten jævnt op inden marcipanen lægges på.

Produkter i opskriften