Konfekt julekugler med orangesmag 32 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.
-
Appelsinpasta
- 2 Appelsiner (Usprøjtede)
- 200 g Sukker
- 200 g Vand
- 1 spsk Honning
-
Appelsinmarcipan
- 60 g Appelsinpasta
-
Overtræk/Pynt
-
(1+2) ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
-
Appelsinpasta: Appelsiner skåret i skiver og resten af ingredienserne blandes og koges op. Simrer under låg i 20-25 min. Blendes til pasta og afkøles. Pastaen kan opbevares på køl op til 3 uger.
-
Appelsinmarcipan: Marcipan og appelsinpasta blandes godt sammen, og rulles ud til ca. 8 mm i tykkelsen. Stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm., og lægges til tørre i min. et døgn inden de dyppes i chokolade.
-
Det lyse overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovn. Dyp hele appelsin oblaten ned i det lyse overtræk med en dyppegaffel, og sæt oblaten over på et stykke bagepapir.
-
Forslag til 3 afpyntninger:
-
(1)Drys guld støv på toppen imens overtrækket stadigvæk er vådt. Brug evt. pensel til at samle støvet op fra bøtten.
-
(2) Når det lyse overtræk har sat sig, pensles med en stor blød pensel, toppen af oblaten med bronze støv.
-
(3) Når det lyse overtræk har sat sig, skraveres toppen af oblaten med mørk overtræk, så det giver et flot mønster.