Adventskranse - nem kage med pistaciemasse 12 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • 25 g Gær
  • 1 dl lun Mælk
  • 0,50 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 250 g Hvedemel
  • 50 g tempereret Smør
  • 0,50 stk. Æg
  • Pynt

  • Perlesukker eller mandelflager

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt salt, æg, sukker og derefter smør og hvedemel. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile i 30 minutter på bordet.
  2. Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 40x30 cm. Sprøjt pistaciemassen ud i striber. Skær dejen ud i 12-16 strimler.
  3. Sno strimlerne, form dem til en krans på bagepapiret og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
  4. Til sidst pensles kransene med æg og pyntes med perlesukker eller mandelflager. Bages ved 200 ° C i ca. 15 minutter.

Tip

Kransene kan også laves med andre ODENSE Cognac Råmasse.

Produkter i opskriften