Gulerodsstang med orange overtræksmarcipan 16 stk.

1 plade / 8 stænger - se forslag til udskæring under tip.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

  • Gulerodskage:

  • 450 g Smør
  • 300 g Sukker
  • 300 g Brun farin
  • 600 g Æg
  • 600 g Hvedemel
  • 50 g Bagepulver
  • 20 g Kanel
  • 8 g Salt
  • 825 g Gulerødder revet
  • Cream Cheese Frosting:

  • 500 g Smør blødt
  • 500 g Flormelis
  • 500 g Flødeost
  • 1 stk. Citron saft og skal
  • 600 g Æblemarmelade /kompot

Sådan gør du

Gulerodskage
Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg lidt ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt og vend det i dejen. Ved til sidst revet gulerødder i.

Dejen fordeles i kantplade og bages ved 1750 C i 35 min.

Gulerodskagen skæres på den korte led i 8 stænger på ca. 7 cm.

På halvdelen af kagestængerne sprøjtes to striber creme i siderne og i midten sprøjtes en stribe af æblemarmelade/kompot. De resterende kagestænger lægges på toppen og kanterne smøres op. Sættes på køl eller opbevares på frost.

ODENSE Overtræksmarcipan Orange rulles ned på 2,5 mm og lægges over stængerne. 

Kagerne kan enten skæres i 2 stænger på 20 cm, til 5-6 personer eller skæres i portionsstykker på 4 cm.

Pynt med Cream Cheese Frosting og fx valnødder vendt i ODENSE Guldstøv og strimler af appelsin skal.

Tip

Kagerne kan enten skæres i 2 stænger på 20 cm, til 5-6 personer eller skæres i portionsstykker på 4 cm.

(Her anvendt 2 stænger af 20 cm, i alt 16 stænger på 1 plade) 

Produkter i opskriften