Miniflødeboller med whisky-kaffe 100 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

  • Kransekagebund

  • 625 g ODENSE Kranse XX - 1 kg eller Mandel XX
  • 250 g Sukker
  • 125 g Æggehvider
  • Passion-skum

  • 450 g Sukker
  • 50 g Lys Sirup
  • 150 g Vand
  • 1 Vaniljestang
  • 250 g Pasteuriserede æggehvider
  • 20 g Instant kaffe , pulver
  • 10 g Whisky
  • Overtræk

  • 500 g

Sådan gør du

  1. Kransekagebund: Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Små bunde á 10 g sprøjtes med konfekt stjernetyl på bageplade med silikonepapir. Bages ca. 8 min ved 200° C og afkøles. Kan opbevares på frost indtil anvendelse.
  2. Kaffe/whisky-skum: Sukker, sirup, kornene fra vaniljestangen og vand koges op i en gryde ved jævn varme til 122° C (anvend sukkertermometer). Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed i rørekedlen. Den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, samtidig med der piskes. Herefter piskes skummet indtil det er koldt, ca. 15 min. Kaffepulveret røres ud i whisky og vendes i skummet til sidst.
  3. Pas på ikke at tilsætte for meget whisky/væske, så flyder skummet.
  4. Samling: Skummet sprøjtes på kransekagebundene, beregn ca. 9 g pr. stk. Dyp flødebollerne i tempereret mørk chokolade og dekorer evt. med kaffepulver.

Tip

Bundene kan også laves med ODENSE Færdig Kransekagemasse.

Produkter i opskriften