Miniflødeboller med lakrids 100 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

  • Kransekagebund

  • 625 g ODENSE Kranse XX - 1 kg eller Mandel XX
  • 250 g Sukker
  • 125 g Æggehvider
  • Lakrids-skum

  • 450 g Sukker
  • 50 g Lys Sirup
  • 1,50 spsk Lakridspulver
  • 150 g Vand
  • 1 Vaniljestang
  • 250 g Pasteuriserede æggehvider
  • Overtræk

Sådan gør du

  1. Kransekagebund: Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Små bunde á 10 g sprøjtes med konfekt stjernetyl på bageplade med silikonepapir. Bages ca. 8 min ved 200° C og afkøles. Kan opbevares på frost indtil anvendelse.
  2. Lakrids-skum: Sukker, sirup, kornene fra vaniljestangen og vand koges op i en gryde ved jævn varme til 122° C (anvend sukkertermometer). Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed i rørekedlen. Den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, samtidig med der piskes. Herefter piskes skummet indtil det er koldt, ca. 15 min. Lakridspulver piskes med til sidst.
  3. Samling: Lakridsskummet sprøjtes på kransekagebundene, beregn 9 g skum på hver bund. Dyp flødebollerne i tempereret hvid chokolade og pynt evt. med lakridsgranulat eller lakridspulver.

Tip

TIP: Bundene kan også laves med ODENSE Færdig Kransekagemasse

Produkter i opskriften