Miniflødeboller med lakrids 100 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Kransekagebund
- 250 g Sukker
- 125 g Æggehvider
-
Lakrids-skum
- 450 g Sukker
- 50 g Lys Sirup
- 1,50 spsk Lakridspulver
- 150 g Vand
- 1 Vaniljestang
- 250 g Pasteuriserede æggehvider
-
Overtræk
-
500
Sådan gør du
-
Kransekagebund: Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Små bunde á 10 g sprøjtes med konfekt stjernetyl på bageplade med silikonepapir. Bages ca. 8 min ved 200° C og afkøles. Kan opbevares på frost indtil anvendelse.
-
Lakrids-skum: Sukker, sirup, kornene fra vaniljestangen og vand koges op i en gryde ved jævn varme til 122° C (anvend sukkertermometer). Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed i rørekedlen. Den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, samtidig med der piskes. Herefter piskes skummet indtil det er koldt, ca. 15 min. Lakridspulver piskes med til sidst.
-
Samling: Lakridsskummet sprøjtes på kransekagebundene, beregn 9 g skum på hver bund. Dyp flødebollerne i tempereret hvid chokolade og pynt evt. med lakridsgranulat eller lakridspulver.
Tip
TIP: Bundene kan også laves med ODENSE Færdig Kransekagemasse