Flødeboller med skovbær knas 75 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 75 stk.
- 400 g Sukker
- 180 g Æggehvider
-
Flødebolleskum
- 375 g Sukker
- 1,50 tsk Vaniljesukker
- 150 g Glukose
- 112 g Vand
-
-
- 225 g Æggehvider
-
Pynt
- 750 g Mørk chokolade
Sådan gør du
Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehvider lidt ad gangen.
Sprøjt ODENSE Miniplader let med fedtspray (kun et tyndt lag, da kagerne ellers falder af, når de dyppes i chokolade), og sprøjt så kransekagemassen i runde kager på pladerne.
Beregn ca. 20 g kransekagemasse pr. kage og sæt kagerne, med god mellemrum på hver plade.
Sæt Minipladerne på bageplader og bag kransekagebundene ved 2200 C i 10-12 min.
Flødebolleskum
Kog sukker, vaniljesukker, glukose og vand op til 1170 C.
Pisk æggehviderne let og tilsæt den varme sukkerlage ganske langsomt. Pisk ved højeste hastighed på røremaskine til skummet er helt afkølet. Det kan godt tage 15 min., før skummet er pisket grundigt nok. Pisk Skovbær Knas i til sidst.
Sprøjt flødebolleskummet på de afkølede kransekagebunde og lad dem gerne hvile en times tid, ved stuetemperatur, før de dyppes.
Chokolade
Smelt chokolade, og temperer.
For at dyppe flødebollerne direkte på pladerne, kræver det en stor skål, så hele pladen kan være nede i skålen, og skålen er fyldt op med chokolade.
Vend hele minipladen med flødebollerne ned i chokoladen, så bundene lige præcist bliver dækket af chokolade. Løft forsigtigt pladen op og lad den overskydende chokolade dryppe af. Vend først pladen, når chokoladen er dryppet færdig. Pynt med Skovbær Knas inden chokoladen sætter sig.
Sæt flødebollerne køligt til chokoladen har sat sig, og skrab så forsigtigt kagerne af pladerne med en metalskraber.
Opbevares ved stuetemperatur, holdbarhed ca. 4-5 dage.
Tip
Vi guider dig her - se hvordan du nemt bruger ODENSE Miniplader.