Fastelavnsboller med kransekage og creme 20 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Dej
- 2,50 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 50 g Æg
- 75 g Smør , blødt
- 500 g Hvedemel
-
Creme
- 1,50 dl Sødmælk
- 35 g Æggeblommer
- 40 g Sukker
- 12 g Majsstivelse (Maizena)
- 0,50 tsk Vaniljesukker
-
Kransekagemasse
- 50 g Sukker
- 20 g Æggehvider
Sådan gør du
-
Gær opløses i lun mælk. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes med dejkrog i ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
-
Kog mælken op. Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker let sammen og tilsæt langsomt den varme mælk under piskning. Kom cremen tilbage i gryden og kog den op under piskning og lad den afkøle herefter.
-
Rør Kranse XX og sukker sammen. Tilsæt æggehvider og rør til en ensartet masse. Man kan også bruge ODENSE Færdig kransekagemasse.
-
Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 4 mm og del den i 20 firkanter. Sprøjt 10 g creme og 10 g kransekagemasse midt på hver dejstykke og luk hjørnerne ind på midten over fyldet. Buk de 4 nye hjørner ind til midten også og vend bollen rundt med lukningen ned på bagepladen med bagepapir.
-
Lad bollerne efterhæve tildækket 30-60 min. og pensel med sammenpisket æg inden bagning. Bages ved 210° C i 10-12 min.
-
Når bollerne er afkølet, kan de pyntes med ODENSE Nuga’mole eller glasur på toppen og evt. krymmel.
Tip
Bollerne kan laves med anden fyld som ODENSE Råmasse med pistacie, Cognac eller Orange likør råmasse samt ODENSE Nougat