Vaniljesnurrer med creme og jordbær 20 stk.

Dejlige snurrer med smagen af sommer - med remonce, creme og friske jordbær. Anden frisk frugt kan også bruges. 

Se flere sommerlige opskrifter her.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • 2,50 dl Sødmælk
  • 50 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Æg
  • 75 g blødt Smør
  • 500 g Hvedemel
  • Remonce

  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • Fyld

  • 400 g Kagecreme
  • Jordbær

Sådan gør du

  1. Gær opløses i lun mælk. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes med dejkrog i ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
  2. Rør Bitter 00 med sukker og vaniliesukker, og tilsæt smør lidt ad gangen.
  3. Rul dejen til ca. 2,5 mm i tykkelse, ca. 30x50 cm og smør remoncen ud herpå. Undgå at komme helt ud til kanterne.
  4. Fold på den lange led, dejen 1/3 ind over sig selv og fold den sidste 1/3 ind over igen, så dejen nu ligger i 3 lag og er ca. 10x50 cm stor. Skær strimler på ca. 3x10 cm og rul dem om sig selv, og bind derefter til en snurre.
  5. Lad snurrerne efterhæve 30 min., pensl med sammenpisket æg og drys med groft rørsukker inden bagning. Bag ved 190° C i 15-20 min.
    Flæk de afkølede snurrer og fyld dem med creme og tynde skiver af jordbær eller anden frisk frugt.

Produkter i opskriften