Nougatsnitte med "brændt" marcipan 56 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 56 stk.

Sådan gør du

  1. Grov hasselnøddebund: Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, og de hakkede hasselnødder tilsættes. Resten af ingredienserne kommes i, og det hele blandes godt sammen. Dejen kommes på gastrobakke med bagepapir, og smøres ud i et jævnt lag. Bages ved 180° C i ca. 30-35 min. Bunden sættes til side for at afkøle til senere brug.
  2. Abrikosmarmeladen fordeles på den bagte bund, og sættes på frost.
  3. Nougat/chokolademousse: Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløde (1) koges op og hældes over nougaten og chokoladen. Husblas tilsættes, og det hele piskes godt sammen. Sæt til side indtil det er stuetemperatur. Når nougat/chokoladecremen er stuetemperatur, piskes den sidste del af fløden (2) til en lind flødeskum, og blandes sammen med nougat/chokoladecremen.
  4. Derefter fordeles hele nougat/chokolademoussen ovenpå abrikosmarmeladen, og kagen sættes på frost indtil den er helt frossen.
  5. Forslag til afpyntning med "brændt" marcipan:
  6. (1) Marcipankanten skæres ud i små stykker og sættes på siden af kagen.
  7. (2) Marcipankanten skæres ud i 20 cm lange bånd, som sættes hele vejen rundt om kagen.
  8. Marcipanen rulles ned på ca. 3 mm i tykkelsen, og lægges over på en bageplade. Derefter markeres marcipanen med en rullepind (evt. en gaffel) med striber, så overfladen får et flot stribet mønster på toppen. Brænd toppen af marcipanen med en lille gasbrænder, indtil overfladen er flot gylden. De brændte marcipanstykker/bånd sættes på frost, indtil de skal bruges som pynt på kagen.
  9. Kagen tages ud fra fryseren og skæres ud i mindre stykker, 6 cm i længden og 4 cm i bredden. Tag den brændte marcipan ud fra fryseren, og pynt kagen med små stykker brændt marcipan på siden af kagen (1), eller med et marcipanbånd (2), begge skåret på 3 cm i højden.

Produkter i opskriften