Moussekage med cookiebund 8 personer

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Cookiebund

  • 120 g Sukker
  • 90 g Mandler
  • 80 g Æggehvider
  • 1 tsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Vaniljesukker
  • Mousse

  • 2 bl. Husblas
  • 200 g Piskefløde
  • 200 g Hvid chokolade
  • 200 g Hindbærpuré

Sådan gør du

  1. Rør sukker med Bitter 00 og tilsæt derefter æggehvider langsomt. Tilsæt de resterende ingredienser og kom massen i en springform, Ø 20 cm, sprayet med fedt og med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180° C i ca. 35 min.
  2. Lad bunden køle af og sæt så en stribe kageplast ned langs kanten, så moussen senere nemt slipper formen.
  3. Mousse: Sæt husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbærpúre op og tilsæt den udblødte husblas. Hæld over chokoladen og rør til at chokoladen er smeltet. Afkøl til ca 40 grader. Pisk fløden til let skum og vend den i hindbærcremen.
  4. Fordel moussen på cookiebunden og frys kagen. Frigør kagen fra form og plast, mens den stadig er frossen og lad den tø langsomt op i køleskabet. Pynt som på foto med chokolade og hindbær, eller efter egen fri fantasi.

Produkter i opskriften