Mandelroulade med rabarber-hyldeblomstcreme 10 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Creme

  • 200 g snittede Rabarber
  • 0,50 Vaniljestang
  • 50 g Sukker
  • 4 bl. Husblas
  • 0,75 dl Hyldeblomstsaft , konc.
  • 250 g Græsk Yoghurt
  • 50 g Flormelis
  • 1 Vaniljestang
  • 0,25 dl Piskefløde
  • Rouladebund

  • 3 Æg
  • 125 g Sukker
  • 75 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • Flormelis

Sådan gør du

  1. Bring langsomt rabarber, vaniljekorn og sukker i kog og lad det simre nogle minutter til rabarberne er møre.
  2. Læg husblas i blød, knug vandet fra og smelt over vandbad. Bland husblasen med hyldeblomstsaft.
  3. Rør forsigtigt yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Pisk hyldeblomstsaften i og lad det stå til det begynder at tykne. Pisk fløden til flødeskum, vend den i blandingen og smag til.
  4. Del æggene. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til marengs.
  5. Rør æggeblommerne sammen med revet Kranse XX og vend dem i marengsen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag. Drys med mandelflager og bag kagebunden 6-8 min. ved 200° C.
  7. Vend kagebunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, træk papiret af og smør med rabarberkompot.
  8. Fordel cremen på den afkølede bund og rul sammen til en roulade. Pak rouladen ind i bagepapiret indtil servering, den bliver kun bedre af at trække.

Produkter i opskriften