Bagt æblecrumble 10 personer

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Halvér æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
  2. Bland med sukker, kanel og nødder og kom det i et ovnfast fad eller portionsskåle. Bland sukker, havregryn, revet Kranse XX og nøddeflager og smuldr smørret i.
  3. Drys blandingen hen over æblerne og bag æblecrumblen ved 200° C i ca. 20 min. til den er gylden og sprød. Serveres lun med feks. vaniljeis.

Tip

Hvis du erstatter sukker med sødemiddel og bruger Odense Diaviva Marcipan uden tilsat sukker, har du en kage uden tilsat sukker.
Æblerne kan sagtens erstattes med andre frugter som blommer, pærer eller om foråret/efteråret rabarber. Og erstat så samtidig kanel med vanilje eller lidt stødt ingefær som passer bedre til de nævnte frugter.

Produkter i opskriften