Snegle med glasur 20 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Dej
- 2,50 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 2 tsk Salt
- 50 g Æg
- 75 g Smør , blødt
- 500 g Hvedemel
-
Creme
- 1,50 dl Sødmælk
- 35 g Æggeblommer
- 40 g Sukker
- 12 g Majsstivelse
- 0,50 tsk Vaniljesukker
-
Remonce
- 50 g Sukker
- 50 g Smør , blødt
- 15 g Æggehvider
- 0,50 spsk Kanel , stødt
Sådan gør du
-
Dej: Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen med dejkrog i skål, ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. tildækket.
-
Creme: Mælken koges op. De øvrige piskes let sammen og den varme mælk tilsættes lidt ad gangen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog op, medens der piskes og køl af.
-
Remonce: Kranse XX og sukker røres sammen, smør tilsættes og til sidst æggehvider samt kanel. Røres til en ensartet remonce.
-
Rul dejen ud til en rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Smør kanelremonce og derefter cremen på dejen. Rul dejen sammen, som til en roulade og del i 20 stykker. Fold den løse dej ende ind under sneglen og sæt dem på bageplade med bagepapir. Tryk sneglene let flade. Lad sneglene efterhæve 30-60 min.
-
Kanelsneglene bages ved 210° C i 8-10 min.Pynt med glasur.