Snegle med glasur 20 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Dej

  • 2,50 dl Sødmælk
  • 50 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk Salt
  • 50 g Æg
  • 75 g Smør , blødt
  • 500 g Hvedemel
  • Creme

  • 1,50 dl Sødmælk
  • 35 g Æggeblommer
  • 40 g Sukker
  • 12 g Majsstivelse
  • 0,50 tsk Vaniljesukker
  • Remonce

  • 50 g ODENSE Kranse XX - 1 kg eller Bitter 00
  • 50 g Sukker
  • 50 g Smør , blødt
  • 15 g Æggehvider
  • 0,50 spsk Kanel , stødt

Sådan gør du

  1. Dej: Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen med dejkrog i skål, ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. tildækket.
  2. Creme: Mælken koges op. De øvrige piskes let sammen og den varme mælk tilsættes lidt ad gangen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog op, medens der piskes og køl af.
  3. Remonce: Kranse XX og sukker røres sammen, smør tilsættes og til sidst æggehvider samt kanel. Røres til en ensartet remonce.
  4. Rul dejen ud til en rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Smør kanelremonce og derefter cremen på dejen. Rul dejen sammen, som til en roulade og del i 20 stykker. Fold den løse dej ende ind under sneglen og sæt dem på bageplade med bagepapir. Tryk sneglene let flade. Lad sneglene efterhæve 30-60 min.
  5. Kanelsneglene bages ved 210° C i 8-10 min.
    Pynt med glasur.

Produkter i opskriften