Citrontærte 1 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Mørdej

  • 150 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 20 g Æg (½ æg)
  • 4 g Bagepulver
  • Citronkompot

  • 4 Citroner økologiske
  • 250 g Sukker
  • 300 g Vand
  • Citronmazarin

  • 120 g Sukker
  • 120 g Smør
  • 120 g Æg
  • 30 g Hvedemel
  • 60 g Citronpasta /kompot
  • Hvid chokoladeganache

  • 100 g Piskefløde
  • 0,25 Vaniljestang
  • Marengs

  • 150 g Flormelis
  • 75 g Æggehvider
  • 1 Citron økologisk
  • 20 g Pistacienødder , usaltede

Sådan gør du

  1. Mørdej: De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i melet. Dejen samles med æg. Ved større portion dej røres alle ingredienserne sammen i en skål. Mørdej kan opbevares i en plastpose på køl op til 3 uger.
  2. Citronkompot: Skær citronerne med skal i tern og kog dem i vand med sukker i 10-20 min. til de er møre. Blend og afkøl kompotten. Den kan opbevares på køl i lukket emballage op til 14 dage.
  3. Citronmazarin: Masse og sukker røres sammen, tempereret smør tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst mel og kompot.
  4. Hvid chokoladeganache: Kog fløde op med kornene fra vaniljestangen og hæld den over chokoladen. Rør til chokoladen er helt smeltet. Lad ganachen afkøle, til den bliver smørbar i konsistensen.
  5. Marengs: Pisk æggehvider og flormelis stift. Vend fintrevet citronskal i. Sprøjte små toppe ud på bageplade med bagepapir og drys med finthakket pistacienødder. Bag marengstoppene ved 150° C i ca. 30 min.
  6. Rul mørdejen ud og beklæd den smurte tærteform. Citronmazarinen fordeles på mørdejen og tærten bages ved 190° C i ca. 25 min. Smør ganachen ud på den afkølede tærte og pynt med marengstoppe.

Tip

Tærten uden fyld er velegnet til at fryse. Den kan også laves som små portionstærter.

Produkter i opskriften