Kanelstang med kanelfyldning 1 stk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

  • Dej

  • 25 g Gær
  • 2,50 dl Mælk
  • 0,50 tsk Kardemomme, stødt
  • 0,50 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 1 Æg
  • 100 g Smør
  • 500 g Hvedemel
  • Fyld

  • Mælk eller æg til pensling

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
  2. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min. Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
  3. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm. Smør den færdige kanelfyldning ud på dejen.
  4. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Del dejen i to på langs, så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno/flet dejen til en aflang stang ved at dreje de to strimler omkring hinanden og læg på en bageplade med bagepapir. Pensel med æg eller mælk og lad hæve ca. 30 min. Bag kanelstangen ca. 25 min. ved 180° C.
  5. Servér gerne kagen lun, evt. drysset med flormelis. 

Produkter i opskriften